All about hair!

IMG_1776

Hej vänner!

Ni som följer mig på instagram (@ekosmetika) kanske vet att jag ofta postar foton på olika frisyrer, och jag har märkt att många av er har varit intresserade av att lära er mer om dem. Kanske tutorials, tips och trix eller bara bli inspirerade. 🙂

Jag tänkte hur som helst att jag postar ett gäng frisyrer som ni gillat och kommenterat på så får ni berätta för mig om det är någon eller några som ni vill ha tutorials på!

Buns

Spacebuns

Spacebuns

Först ut har vi spacebuns. (Ja, de heter verkligen så!) En 90-tals klassiker som jag gjorde lite modern genom att tvinna håret.


Sockbun/donut bun & twisted bun

Sockbun eller donut bun som det också kallas är superenkelt att göra, och trots att det kanske ser ut som att du behöver jättelångt hår för att lyckas så är det bara en synvilla. Har du medellångt-axellånet fungerar det alldeles utmärkt.
Det du behöver är antingen en donut eller en strumpa som du klippt av tårna på.

Twisted bun är lite svårare. Du sätter upp håret i en hästsvans och delar håret i två slingor. Tvinna slingorna åt samma håll och snurra ihop dem i motsatt håll.

Fiskbensflätor

IMG_1205IMG_1103

Jag älskar fiskbensflätor! Det ser trixigt ut men jag lovar er att när ni väl fått in rutinen så är det enkelt.

Här är två versioner av en och samma fläta. Visst ser de helt olika ut? Den enda skillnaden på dem är att den till vänster är fransk (inbakad) och den till höger är dutch (utbakad).

En fransk fläta (inbakad fläta) ser alltid väldigt följsam och naturlig ut medan en dutch (utbakad) ser mer ut som att den ligger ovanpå håret ungefär som en mohawk.

Hästsvans

Twisted ponytail

Minns ni twisted bun? Såhär ser håret ut innan du snurrar det till en bun. Samma princip här. Sätt upp en tofs. Dela håret i två slingor. Snurra slingorna åt samma håll. Snurra ihop dem motsatt håll. Fäst med en gummisnodd.

IMG_1778

Sist har vi ett enkelt tips på hur du kan göra din hästsvans lite mer intressant. Sätt upp en tofs som vanligt. Snurra en hårslinga runt tofsen och fäst med bobby pins.

Berätta gärna bland kommentarerna (eller på instagram) om det är någon frisyr ni vill ha en tutorial på. 🙂

IMG_1343

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =