Dupe-Jakt! UNE Beauty is no more

UNE kommer försvinna, tyvärr. I skrivande stund säljs lagret för fullt hos återförsäljare, så vill du köpa på dig dina favoriter så får du skynda dig.

Jag har vetat ett tag, så jag har haft lite tid på mig att leta fram dupes till deras mest populära produkter och mina personliga favoriter.


UNE’s mascaror

UNE’s mest populära produkter är helt klart deras mascaror som är överlägset bäst av alla ekologiska mascaror! Dels pga att de ger fantastiska resultat, men även eftersom prissättningen är väldigt bra och märket finns överallt.

Märken som tillverkar mascaror med ungefär samma borstar och formula är RMS Beauty, Zuii Organic och Lotus. Om du precis som jag gillar Green Pride volume mascara ska du spana in Volume mascara från RMS. 


Kolsvart eyeliner

Absolute blacks stylo eyeliner är en av mina favoriter. Det är en rätt tjock kolsvart eyeliner som är duktig på att multitaska. Jag använder den bland annat som eyeliner, som bas när jag gör smokey eyes, läppfärg, tightlining osv.

Benecos natural kajal i Black är den pennan som ligger närmast nyansmässigt. Den är dock något smalare. 


Det bästa ekologiska snabbtorkande topplacket!

Detta är det jag är mest ledsen över! Mitt favvo-top coat…

Depend O2 Glossy top coat är det topplacket som är närmast UNE’s, men det är inte eko ”bara” 5-free. 


Kanske den enklaste kategorin att hitta dupes för

UNE’s nagellackssortiment är allt annat än exotiskt, både på gott och ont. Just nu är det ju enbart positivt pga enkelt att hitta dupes!

Det som kännertäcknar UNE’s nagellack bortsett från att alla går i väldigt naturliga toner är att de flesta nyanserna är one coaters. Dvs heltäckande lack. Många av nyanserna har aven en något dov och lite moody underton.

Kika på Ciaté Pure Pots, Zoya och Kure Bazaar som har brett utbud av basfärger i dova toner. 


Andra populära produkter

Youth serum foundation
Testa Estelle & Thild tinted moisturizer som har samma formula och samma dewy finish, men något mindre täckande. 

Skin glow pencil
Sante, Benecos, Tromborg, Neve Cosmetics och Jane Iredale har identiska pennor (i fler nyanser!) i sina sortiment.

Nagellacksremovern
En oljebaserad nagellacksremover som fungerar kanon. Spana in Scotch oljebaserade remover. 

Kräm-till-puder rougen

Spana in Juice Beauty’s cream to powder rouge. 

Missade jag din favorit? Berätta bland kommentarerna.


5 responses to “Dupe-Jakt! UNE Beauty is no more”

 1. Mona skriver:

  Så himla tråkigt, har också vetat ett tag och rensade hyllan på Kicks när de hade 50%+30% på UNE i butik. Nu har jag så att jag klarar mig men alltså älskar att du tipsar om dupes, guld värt! <3

 2. Evelina skriver:

  Jag har inte provat Unes top coat, men använder själv Kure bazaars dito som jag tyckr är jättebra! Läste nån annan ekobloggare som tyckte att den var den bästa på marknaden, så de kanske är dupes också! 🙂
  Jag använder Unes svarta och grå eyeliner, är Benecos bra dupes för dessa också?

  /Evelina

 3. […] att vara snabb nu om du vill ha deras populära mascaror eller hitta rätt nyans. Ekosmetika har skrivit en kanon-bra lista på dupes till dig som har haft favoriter och nu behöver hitta likvärdiga […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 6 =