En ekologisk nostalgitripp!

Jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle använda som rubrik för det här inlägget. Detta är ju en skönhetsblogg, så det här inlägget handlar ju förstås om skönhet, precis som alla andra inlägg jag postar. Men detta är lite annorlunda eftersom det inte är fokus på nya produkter utan tvärtom – Äldre produkter.

Det stod mellan rubriken ni ser här ovan, Oldies but goodies och A trip down memory lane. En nostalgitripp vann, eftersom ja… Det ser ni om ni scrollar längst ner. 😉

Hur som helst. En nostalgitripp!
Detta kanske inte är så skoj för er som precis börjat intressera er för ekologiska skönhetsprodukter men för oss som hängt i den gröna skönhetsvärlden ett tag är det rätt trevligt.

Kan ni fatta att det snart är tio år sen jag började blogga om ekologisk skönhet?? Jag har förvisso bytt bloggnamn och plattform men jag har ändå varit aktiv som grön skönhetsbloggare i snart tio år. Vad händer när jag kommer upp i tio? Då blir det tårta till alla, tänker jag!

Men nu ska jag sluta babbla och så ska vi börja snacka om de produkterna jag använde först när jag började ta mina små, små ostadiga babysteg in i den gröna skönhetsdjungeln och hittade favoriter som jag fortfarande använder än idag!

Det jag minns allra tydligast är mitt första favoritläppstift, surprise surprise… 😉

100% Pure Lip glaze i nyansen Velveteen. Den perfekta bärrosa nyansen med varma undertoner. Så krämigt, väldoftande, perfekt finish och sitter fortfarande bäst av alla ekologiska läppstift jag testat. Och det är många det! #lipstickjunkie

Och förpackningen är fortfarande den finaste i hela väääärlden. 😍


Weleda har funnits lika länge som min mormor, och det är inte så konstigt. En av grejerna jag gillar med Weleda är att de inte spottar ur sig produkter utan verkligen jobbar fram en produkt de är helt nöjda med och låter det ta den tid det tar. 🙌🏻

Just nu har jag 5 eller 6 tuber av Weledas klassiska everon lipbalm i olika delar av mitt hem och andra ställen där jag ofta vistas, och så har det sett ut sen jag började blogga.


John Masters Organics var det första high end hårvårdsmärket jag testade, och just Sea Mist var en av de första stylingprodukterna jag provade från något grönt märke.

Vissa gillar inte detta lavendeldoftande saltvattensprat, men jag älskar det!
Saltvattenspray ska ju ge håret en busig halvlockig och lite sträv look, och jag tycker att den gör det riktigt bra på mitt långa tjocka hår.

Här har jag använt JMO Sea Mist i topparna – och ser ni hur fint halvlockigt det blir!


Dr Hauschka var det första hudvårdsmärke jag provade, och ni som såg mitt Best in Beauty 2016 hudvårdsinlägg vet att deras ansiktsvatten special vann årets bästa toner. Still hold’s up!

Missade ni Best in Beauty 2016 har jag sammanfattat alla inlägg på en sida som heter Favoriter. Du hittar det högst upp i bannern under fliken Inlägg bland alla mina andra produktkategorier. 


Lily Lolo’s basprodukter var storfavoriter! Jag älskade (och gillar fortfarande) deras mineralfoundations, old school bronsers (minns ni waikkiki?), lösa ögonskuggepigment (pixie sparkle och angelic anyone!? 😍) och kanske främst deras transparenta puder. Mitt favvopuder förr var Translucent matte, men i dagsläget föredrar jag translucent silk.


Och här har vi old school Sofie. Lite rundare i ansiktet, lite gulligare, mycket sämre ögonbryn, betydligt sämre på att använda spf, mindre bitter och alldeles för mycket lip fillers. 😉

 

Och lilla Lisa. Åh! 😭
Alla saknar Lisa… Eller hur Malin? ❤️

Sover… Vaknar av ljudet från kameran! 😂

Berätta om era gamla nostalgiprodukter som ni fortfarande gillar! Och gärna de ni minns men inte gillar, haha. 


2 responses to “En ekologisk nostalgitripp!”

  1. Emmi skriver:

    Åh vilket roligt inlägg! Nu har jag inte hängt med lika länge som dig hehe men minns typ 100 % Pure, Dr Hauschka, Nvey Eco och Terre d’Oc (var tog de vägen?! SÅ bra flytande eyeliner!) 😀

    • Sofie skriver:

      Åh, Terre d’Oc! Jag älskade allt jag testade från dem. Läppstiften, kohl-kajalerna, mascaran. T o m läppglansen! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − sju =