Error 404

En av anledningarna till att jag gillar LUSH är deras politiska engagemang. Just nu har de dragit igång en kampanj som ligger mig extra nära.

#KeepItOn är en kampanj som stödjer aktivister världen över att bekämpa internetnedstängningar, aktivister som blir systematiskt nertystade och internetblockader. I samband med kampanjen lanserades badbomben Error 404 där all vinst går oavkortat till Access Now och andra gräsrotsorganisationer.

unnamed

Error 404 ska enligt Lush lukta vanilj, men jag tyckte mest den doftade lakrits. Ett skal av miljövänligt och vattenlösliga guldskimmer omsluter badbomben, och vattnet färgas blåaktigt. Mild och mysig!

unnamed-28

Hur påverkar internetblockader, nertystade aktivister och internetnedstängningar dig, mig och alla andra människor världen över? Här kan du läsa mer.

unnamed-30

Att aktivister systematiskt nertystas kan vi alla enas om att det stämmer. Vi har alla sett det, t o m här i Sverige!

Konstnären, radioprofilen och inspiratören Stina Wollter fick nyligen sitt Instagramkonto nedstängt efter att hon blivit systematiskt sexuellt trakasserad, fick nog och gav igen genom att skicka tillbaka samma material de verkliga förövarna skickat till henne. De verkliga förövarna fick vara kvar, men inte Stina. Instagram har valt att inte kommentera detta.

Cancerfondens animerade bröstskola blev raderad av Facebook. Cancerfonden valde att göra om animeringarna så det blev ännu tydligare att det var animeringar. Facebook raderade filmen igen. Cancerfonden. CANCERFONDEN. Facebook har valt att inte gå in på några detaljer.

Nu är förvisso både Facebook och Instagram vinstdrivande företag, men det tycker inte jag gör det hela mildare. Det är snarare väldigt oroväckande att så stora företag med miljontals användare väljer att systematiskt tysta ner en viss målgrupp. Varför tillåts de göra så? 

unnamed-29


XOXO

2 responses to “Error 404”

  1. Zandra skriver:

    Tack Sofie för ytterligare ett fantastiskt bra och viktigt inlägg! Du belyser skönhet, hälsa och samhället på ett otroligt fint sätt. En sann inspirationskälla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 3 =