Best in Beauty 2016: Hair

Hej vänner!
Då var det dags för det gångna årets favoritprodukter, och jag kommer blanda upp innehållet i mina favoritlistor i år både med gamla godingar och nylanseringar!

Först ut har vi kategorin hår. Ekologisk hårvård och stylingprodukter som är bra och faktiskt fungerar är ovanligt. Tyvärr är det ännu ovanligare att de få produkterna som är bra även är billiga. Jag har letat med ljus och lykta efter bra budgetalternativ men inte hittat något som jag vill rekommendera. Allt på den här listan är med andra ord i den högre prisklassen.

Jag vill också passa på och säga HEJ till alla mina nya läsare. Kul att ni hittat hit och hoppas ni kommer trivas! 2017 kommer bli ett bra år!


Bästa shampoo & balsam

Rahua original shampoo & conditioner

Ingen är väl förvånad egentligen. Det är säkert femte eller sjätte året i rad som Rahua’s originalserie kammar hem guldmedaljen.

Den här serien har fullkomligt förvandlat mitt hår!
Innan jag började använda det här radarparet hade jag väldigt fint hår som lätt gick av. Det var torrt, platt och blev flottigt snabbt men hade aldrig någon lyster. Efter några månader (och i dagsläget några år) märkte jag dessa skillnaderna:

 • Min hårbotten balanserades. I dag fem år senare har jag en normal hårbotten utan några som helst bekymmer som exempelvis mjäll, torrhet, hög sebumproduktion, irritation etc.
 • Mitt hår har alltid en hälsosam lyster.
 • Det är fortfarande lite torrt i topparna, men över lag är det en enorm förbättring. Jag skulle inte längre säga att mitt hår är torrt utan det drar helt klart mer åt normalt.
 • Topparna klyvs sällan numera och håret är generellt betydligt starkare.
 • VOLYM! MAXXXXAT med volym!
 • Mitt hår blir inte flottigt på samma sätt som innan. Dag 6 efter tvätt börjar det kännas lite oljigt i hårbotten, men jag skulle inte säga att det känns flottigt.

Du hittar det hos Kicks och Ecobeautyshop.se


 Bästa multitasker

Yarok feed your ends

15337131_379580965722016_1340355273268658176_n

Värmeskydd, leave in-balsam, definierar lockar, ger lyster m.m
Jag använder den främst som värmeskydd, och den klarar utan problem hårfön och plattång.

Du hittar den hos naturligtsnygg.se


Bästa torrshampoo

Lernberger stafsing dry clean

Det är det enda jag använder. Här kan du läsa om varför.


Bästa styling

Rahua finishing treatment

Min nya kompis från Rahua är deras Finishing treatment. Först och främst doftar den vansinnigt gott av lakrits. Jag är en sucker för härligt doftsatta hårvårdsprodukter och trots att jag avskyr smaken av lakrits kan jag inte motstå doften av det!

Jag applicerar en liten klick…

 • i topparna efter tvätt
 • i längderna för att definiera självfall och lockar
 • på rötterna när jag har hästsvans och vill att babyhåren ska ligga platt
 • i längderna efter att ha plattat håret

Du hittar den hos Kicks och Eleven.se


Bästa masken

Yarok feed your moisture

Har du torrt, slitet, färgat och/eller lockigt hår kommer du älska den här masken. Det är en riktigt stark fuktbomb som verkligen mättar håret med mjukgörande mumsigheter!

Jag har främst använt den i topparna och längderna men du kan applicera i hela håret/hårbotten också om du vill.

Du hittar den hos naturligtsnygg.se


XOXO

6 responses to “Best in Beauty 2016: Hair”

 1. Linda skriver:

  Tvättar du håret en gång i veckan?
  Vilken rekommenderar du om man vill ha något för frissigt hår: Finishing treatment från Rahua eller Yarok feed your ends? 🙂

 2. Tania skriver:

  Låter som det där schampot är precis vad jag behöver! Har känslig hårbotten som inte klarar av att tvättas för ofta men som gärna blir flottig efter bara tre dagar… Vet du om det finns i reseförpackning? Lite dyrt om det inte funkar tänker jag… 🙂

  • Sofie skriver:

   Ja, det gör det. Tror det ska finnas hos naturisimo.com 🙂

   • Tania skriver:

    Tack för svar! Jag hittade bara utländska sidor där jag inte kunde betala med mitt Visa-kort… tyvärr så kan man bara beställa travelsize på naturisimo om man beställer nåt i full size, så jakten fortsätter. 🙂

 3. […] Sofie på Ekosmetika har recenserat hårmasken liksom Linda Öhström som båda ger den […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =