Fem enkla tips för att få långt hår!

Fem enkla tips hur du får långt hår

 Hur ska en göra för att få långt hår? Det är en av de frågorna jag får allra mest. Det enklaste svaret på den frågan är att du helt enkelt struntar i att klippa dig. Men det innebär ju också att du kommer ha risigt långt hår. 

Jag antar att ni hellre vill ha långt, oskadat och hälsosamt hår. Tyvärr finns det inga genvägar (såvida du inte gör en hårförlängning) så även om mina tips är enkla så kommer det ta ett tag. 🙂

Bra rutiner och produkter

Det första du behöver göra är att se över dina hårvårdsrutiner. Hur ofta tvättar du håret? Vilken hårtyp har du? Vad vill du kunna göra med ditt hår? Hur mycket tid hinner du och vill du ägna åt håret? 

Jag tvättar mitt hår max en gång i veckan och när jag gör det har jag en rutin som jag alltid följer. 

Steg ett: Hårmask. (Scrolla ner om du vill veta mer om det!)
Steg två: Schampoo & balsam anpassade för min hårtyp
Steg 3: Leave in-balsam och andra eftervårdsprodukter
Steg 4: Värmeskydd. MYCKET värmeskydd. (Scrolla ner för att läsa mer.)
Steg 5: Fönar håret
Steg 6: Mer fukt. 
Steg 7: Borstar håret. 
Steg 8: Gör en fläta. 

 

Mitt bästa värmeskydd: Yarok Feed your ends

Använd alltid värmeskydd

Är det något som sliter på håret är det att använda värmeverktyg som hårfön, plattång, locktång etc utan att preppa håret med ett värmeskydd. Ofta använder vi alldeles för lite värmeskydd vilket förstås också skadar håret.

Tänk dig att du är ute i solen utan solskyddsfaktor, eller med solskyddsfaktor med låg SPF eller om du använt en kräm med hög SPF men snålat vid appliceringen. Du lär bränna dig. Det är samma sak med håret. Använd hellre för mycket än för lite, eller avstå från värmeverktyg helt och hållet.

 

Borsta aldrig blött hår

När håret är blött är det extra skört och därför bör du inte borsta det eftersom risken finns att det går av. Jag brukar alltid föna mitt hår och borstar inte igenom det förrän det är helt torrt. 

Om du av någon anledning måste borsta blött hår så rekommenderar jag att du använder en bredtandad kam som på bilden här bredvid eftersom de är snällast mot håret. 

Finns hos större skönhetskedjor och de flesta frisörer

Hårbotten

I hårbotten, beroende på hårtyp och hur välmående ens hårbotten är, finns det en rad olika grejer du kan testa. Har du t ex en obalanserad hårbotten kan du spraya ansiktsvatten anpassat för obalanserade hudtyper. Mitt bästa är Dr Hauschka's balanserande toner. Har du en väldigt torr hårbotten kan du testa ansiktsvatten anpassat för torra hudtyper.
Tycker du det är lite konstigt att spraya ansiktsvatten i hårbotten, vilket jag är helt med på att det är haha, så kan du testa olika stylingprodukter. John Masters Organics, Yarok och Björn Axén har en hel del olika produkter anpassade för specifika hårbottensproblem. 

Masker och leave in-produkter

Oljor återfettar och passar bäst i topparna och längderna. Jag applicerar lite olja i topparna varje dag, dels pga att mina toppar är rätt torra men också för att oljan liksom "kapslar in" topparna så att de inte klyvs.  

Återfukta

Fuktspray passar överallt, och min favorit är Feed your ends från Yarok. John Masters Organics calendula leave in conditioning mist är också väldigt bra!

Sov med fläta

Att sova med fläta är det som sliter minst på håret. Mina sovflätor brukar vara all kinds of messy. 😉

Och hoppa helst över tofsar med metallfäste eftersom det "skär" håret. Mina favorittofsar är de från BLAX. 

Har ni några frågor går det bra att ställa dem här i kommentarsfältet! 🙂

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =