Guide: 3 ways to use a Mixing Medium

Hej vänner!

I dagens inlägg ska vi kika på vad ett sk Mixing medium är, och lite olika sätt du kan använda det på.

Först och främst kan du använda det precis som det är som ögonskuggebas. Skuggorna kommer bli mer framträdande och håller betydligt bättre/längre. Jag har även märkt att just detta mixing medium från Neve cosmetics gör att matta ögonskuggor blendas bättre.

Mixing mediums bör vara genomskinliga och består oftast av geléaktiga ingredienser. De är något rinniga och det behövs sällan mer än en liten, liten klick.


Gel eyeliner

Gel eyeliner är nog det enklaste att mixa, och jag föredrar att göra såhär än att jobba med färdigblandad eyeliner från säg Youngblood eller Jane Iredale. De är båda jättebra, men fördelen med att göra såhär är ju förstås att du aldrig behöver oroa dig för att eyelinern torkar ut eftersom du gör en ny blandning varje gång. Kanske inte optimalt när du är on the go dock!

Här har jag använt Neve cosmetics ögonskugga i nyansen Black sheep.

Använd dubbelt så mycket svart ögonskugga som mixing medium, annars blir din eyeliner opigmenterad och rinnig.

Håller hela dagen, torkar snabbt (men inte för snabbt) och passar oss med rinniga ögon.


Flytande läppstift som rouge

Fördelen med att använda flytande läppstift som rouge är att de håller grymt bra! Tillhör du skaran som tycker att ditt rouge tynar bort under dagen så kan detta va värt att testa.
Jag skulle inte rekommendera att använda ett flytande läppstift som det är eftersom det torkar matt och ser nästan fjälligt ut. När du använder mixing medium får du istället en satin finnish med ett hälsosamt glow.

Här har jag använt AROMI liquid lipstick i nyansen Berry Nude.

Jag brukar använda lite mer mixing medium än flytande läppstift. Sen använder jag en stippling brush för att applicera på kinderna.

Oblendad swatch direkt efter applicering. Jag brukar använda en beauty blender för att blenda in det i huden snyggt.


Concealer

Jag har lite svårt för concealers i puderform, och har ännu inte hittat en bra grön color correcting concealer – så jag brukar göra min egen!

Här har jag använt en grön puderconcealer från Everyday Minerals.

Jag använder ungefär lika stora delar concealer som mixing medium. Ju mer pigmenterat du vill ha det desto mer puder använder du.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + nitton =