Hårvård från Mádara

Hej vänner!

 

I dagens inlägg ska vi prata om hårvård från det populära märket Mádara. Jag fick frågan för ett par veckor sedan om vilken budgethårvård jag rekommenderar, och ni som läste mitt inlägg om ICA's/apoteket hjärtats hårvård minns kanske att jag mest tyckte att schampot va ok och balsamet dåligt. Det trista svaret på frågan är tyvärr att jag inte hittat något budgetmärke som jag verkligen rekommenderar och uppskattar fullt ut. Mádara's hårvård är inte budget, men det är det märket som har lägst prislapp men samtidigt grymt bra. 

Mádara har tre olika hårvårdsserier, och jag har testat alla. Colour and shine som är anpassat för oss med färgat hår, Nourish and repair för torrt och skadat hår, Gloss and vibrancy för normalt och/eller lysterfattigt hår. 

 

 

 

Color and shine conditioner

Color and shine shampoo

Nourish and repair

Ett milt schampoo som rengör bra och tillför fukt. Balsamet är utan tvekan det bästa i Mádaras hårvårdssortiment. Det återfuktar och återfettar med en oljeberikad formula och fungerar även utmärkt som deep conditioner.

Color and shine och Gloss and vibrancy

De här serierna är väldigt lika med ungefär samma claims, så om du väljer mellan dessa är det mest huruvida du har färgat hår eller inte som spelar roll. Båda serierna har schampon som rengör bra utan att torka ut samtidigt som de tillför lyster. Balsamen är inte lika feta och rika som Nourish and repair-balsamet, utan fokuserar mer på lyster. Jag gillar att kombinera schampot från colour and shine-serien med balsamet från Gloss and vibrancy och balsamet från Nourish and repair-serien som deep conditioner.

 
Info


Pris: 149 kr / 200 ml balsam / 250 ml schampoo
Var: Naturligtsnygg.se


 

10 responses to “Hårvård från Mádara”

 1. Elisabeth skriver:

  Tycker också att dessa är bra, köper för 119:- på Goodstore.

 2. Estelle skriver:

  Har precis börjat testa schampo och balsam från Madara efter ditt tips när jag frågade, blev förvånad över att det var så drygt jämfört med Icas ekologiska och de flesta andra ekoschampon jag har testat, så blev tyvärr att jag överdoserade första gången och fick torrt hår p.g.a det….köpte mina på naturligtsnygg.se nyligen när de hade rea så blev 126 kr per produkt i alla fall! 🙂 Blir Goodstore nästa gång om jag fastnar för det.

 3. Estelle skriver:

  Nöjd med att schampot är drygt och lätt att massera runt, i övrigt vet jag inte än, hittills har balsamet tyvärr känts mest som det brukar för mig, som att håret blir matt och som om det vore bodylotion i håret i stället 🙁 glansen har lyst med sin frånvaro helt klart.
  Nästa gång sköljer jag bort balsamet mer och ser om det blir bättre då….

 4. Estelle skriver:

  Ja visst får du det! 🙂 Tjockt hår, lite självfall, många ganska tunna hårstrån, blir ganska lätt fett men tycker att längderna och topparna har blivit torrare senaste året, håret är annars helt min egen naturliga hårfärg, mellanbrunt med naturligt ljusare slingor framåt ansiktet. Längd nästan nere vid armhålorna.
  Valde Madars nourish and repair.

  • Sofie skriver:

   Låter som att du har skandinaviskt hår, men väljer produkter för tjockt hår (som innebär att hårstråna är tjocka) eftersom du har mycket hår. Jag tror att du använder balsam och stylingprodukter som är alldeles för rika för tunna hårstrån.

   Mitt tips är att satsa på lite lättare produkter. T ex gloss & vibrancy-serien från Mádara, och bara använda nourish and repair som inpackning en gång i veckan. Detta kan även resultera i att ditt hår inte blir fett lika snabbt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 1 =