Jakten på det perfekta peel-off baslacket fortsätter!

unnamed-5

Depend är ett välkänt svenskt budgetmärke som främst fokuserar på naglar. Jag har skrivit om deras O2-serie och den här gången ska vi snacka peel off baslack!

Jag har som många av er säkert vet letat med ljus och lykta efter ett icke-klisterbaserat peel off baslack rätt länge nu. Är du nyfiken på varför jag ogillar klisterbaserade peel off’s kan du läsa mer om det här.
Mina krav på ett schysst Peel off är ganska höga, och det är väl därför jag ännu inte hittat ett som jag älskar. Det ska vara enkelt att applicera, torka snabbt, inte torka ut nageln, det ska prestera likadant oavsett vad för slags lack jag använder ovanpå och det ska fungera lika bra att dra loss lacket efter 30 minuter och 24 timmar. Det ska helst dras loss i en hel bit och det får inte vara geggigt. Jag vet att det är mycket att leva upp till.

Depend Glitter base coat är alkoholbaserat och appliceras precis som ett helt vanligt baslack. Det appliceras jämnt, torkar snabbt och det räcker med ett tunt lager.

unnamed-1

Jag har testat det såhär:

 • Ett tunt lager
 • Krämlack och glitterlack ovanpå
 • Avslutat med UNE Fast & Dry top coat
 • Väntat 30 min och gjort samma sak men väntat 24 timmar

unnamed-4

Så, fungerar det?

Ja, det här peel off baslacket är riktigt bra. Det uppfyller nästan alla mina omöjliga krav, och jag är helt okej med det! För den blygsamma prislappen är det helt oslagbart!

Så jag tror inte att jag kommer leta vidare efter ett bättre icke-klisterbaserat peel off baslack (förutom om UNT lanseras här i Sverige!)

Du hittar det hos bland annat Kicks och Åhléns.


XOXO

2 responses to “Jakten på det perfekta peel-off baslacket fortsätter!”

 1. Kashayas skriver:

  Kul att du också gillar det! Dessutom har ju Depend den fördelen att det är lätt att få tag på. Måste verkligen testa UNT:s också som du tipsade om. Deras lack ser ju himla fina ut också.

  • Sofie skriver:

   Ja, det är helt oslagbart att det är så billigt, bra och lättillgängligt. UNT är ju bättre men betydligt dyrare och i princip omöjligt att få tag på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × tre =