Jakten på det perfekta peel off baslacket

IMG_2249

För ett par veckor sen torkade ett peel off baslack ut mina naglar fullständigt, och jag blev lite hjärtekrossad för jag trodde verkligen att jag hade hittat min själsfrände! Vill ni veta vilket lack det är jag pratar om kan ni klicka här.
Lång historia kort, min jakt efter det perfekta icke-klisterbaserade peel off baslacket fortsätter. Det slog mig att jag faktiskt har ett annat liknande i min samling.

Scotch nagellack är vattenbaserade och alla vattenbaserade lack jag testat tar lång tid på sig att torka ordentligt. De torkar snabbt på ytan men behöver några timmar på sig att hårdna helt. Innan de torkat helt är det jättelätt att dra loss lacket oavsett vad du använder för nagellack ovanpå det vattenbaserade.
När de väl torkat är det bara att smörja in nagelbanden med olja för att lacken ska kunna dras loss. Det är därför vattenbaserade baslack som t ex det superpopulära baslacket från UNT (som är i princip omöjligt att få tag på i Sverige) är så poppis bland swatchers, bloggare, youtubers och nagellacksnördar som vill kunna fixa naglarna varje dag utan att behöva använda uttorkande klisterbaserade peel off’s och aceton. (Och om ni undrar vad jag har emot klisterbaserade baslack utöver att de är uttorkande så är det enkla svaret att jag är otålig och hatar alla lack som inte appliceras enkelt. Det är därför jag älskar one coaters!)

Så, fungerar Scotch vattenbaserade? Både ja och nej.

13385763_969692989814686_261116846_n

Här har jag använt Scotch baslack, Scotch nagellack To hell with swords and garter (Inte bra btw) och UNE Fast & dry top coat.

Det fungerar bra att dra loss lacken innan de torkat helt (jag väntade 30 minuter), och det fungerar bra att använda olja för att lacken ska lossna efter 24 timmar. Däremot är det ganska uttorkande. Inte i närheten lika uttorkande som Little Ondine’s peel off, men tillräckligt uttorkande för att jag inte vill rekommendera det.

Jakten fortsätter!
Har ni tips på ett icke-klisterbaserat peel off baslack? Lämna en kommentar.

 


IMG_1343

6 responses to “Jakten på det perfekta peel off baslacket”

 1. Mona skriver:

  Kanske ska testa Kure Bazaars Peel Off Base? Inte testat det själv men det togs fram när Kure lanserade glitternagellack så att man enkelt skulle kunna ta bort glitterlacket.

 2. Malin skriver:

  Hade samma upplevelse med Little Undine. Tänkte att det kanske var en tillfällighet,men fick samma resultat andra gången och sen var jag inte så sugen på att prova längre. Jag tror det var scorchpeg jag testade tidigare och att det var precis som du säger, inte fullt lika uttorkande. Tyvärr inga andra förslag på peel off,

  • Sofie skriver:

   Ja, jag har för mig att det va du som nämnde det på Instagram. Jag hade bara använt det som swatch-lack och testat det max 30 minuter i taget och då var det inte speciellt uttorkande. När jag läste din kommentar på instagram kände jag att jag måste ju prova ett dygn. Mina naglar var helt stripiga och sådär torrvita och flagnade nästan. Scary stuff!

   • Malin skriver:

    Jo, det kan ju varit jag som nämnt det där. Man tycker ju man ska kunna använda det 24 timmar, tycker det varit så många bra recensioner om dem så indrar ju om folk då generellt inte använder det mer än några timmar eller om vi har extremt mycket mer torr luft i Sverige?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 14 =