Lets talk about: Depend 02

Depend lanserade sina O2-lack för ganska längesen, men de missade att lägga extra krut på att marknadsföra dem som 5-free så vi som bloggar om ekoskönhet upptäckte dem inte förrän nu i somras.

5-free innebär att lacken är formulerade utan fem vanliga nagellacks-ingredienser som vissa undviker. Andra märken som tillverkar 5-free (som jag testat och gillar) är Zoya, Mavala, Chanel, Dior, Priti NYC, OCC och Deborah Lippman.

IMG_1847

115: Kall mörklila, krämfinish

005: Bärrosa, krämfinish

IMG_3074IMG_3073

115 behöver två lager för att bli heltäckande på mina naglar som är relativt små och korta, så eventuellt tre lager för er med längre och bredare. Appliceras ganska jämnt och torkar snabbt. Godkänd hållbarhet.

005 är heltäckande med bara ett lager på mina naglar, så kanske två lager för er med längre/bredare. Appliceras jämnt och fint, torkar snabbt och godkänd hållbarhet.

031: Vit nyans med krämfinish.

031 ska enligt Depend vara väldigt täckande, men jag upplevde det inte alls som det. Det krävdes tre lager för att bli heltäckande på mina naglar. Appliceras stripigt. Torkar snabbt. Godkänd hållbarhet.

O2 glossy top coat ska vara extremt snabbtorkande, och det är det. Appliceras normalt utan att bli tjockt, bubbligt eller ojämnt. Hållbarheten är godkänd.

IMG_3263

Matte top coat är nog min favorit bland alla dessa. Det är verkligen SÅ bra!
Många matta topplack (speciellt om de har lika blygsamma prislappar som Depends matte top coat) kan bli lite stripiga. Detta lacket appliceras väldigt jämnt och det behövs bara ett lager för att täcka hela nagelytan. Hållbarheten är godkänd.

Av de lacken jag provat är Matte top coat min favorit. Generellt tycker jag (med de jag provat här som underlag) att detta är klart godkända lack. Naturligtvis är priset väldigt lockande och samtidigt förlåtande. Jag tänker på det vita lacket som inte riktigt mötte mina förhoppningar. Det känns helt klart bättre att ”ångra” att du köpte ett lack för 30 spänn än ett för 200.

Jag kommer absolut köpa fler! 🙂


XOXO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 2 =