Let’s talk about: H&M conscious collection

För någon månad sedan gjorde jag en haul med utvalda produkter ur H&Ms nya ekologiska  skönhetssatsning i deras befintliga kollektion conscious collection.

Det är plånboksvänliga ekologiska skönhetsprodukter av alla dess slag, och nu känner jag att jag har tillräckligt mycket kött på benen för att kunna säga vad jag tycker.

Generellt tycker jag fortfarande att det är en genomtänkt kollektion med mycket att välja bland. Däremot känner jag att H&M kanske stressade lite och tullade på kvalitén. Jag får känslan av att de hade en vision och ville att den visionen skulle bli verklighet så snabbt som möjligt. Att stressa fram ett resultat brukar sällan bli bra.

Jo, vissa av produkterna är bra, andra är okej, några är väldigt förvirrande och sen har vi de som helt enkelt inte fungerar. Något alla produkterna har gemensamt är de fantastiskt snygga och klimatsmarta förpackningarna!

IMG_2341

Gentle deodorant

Att recensera deodoranter har aldrig riktigt varit min grej. Antingen fungerar de, eller så gör de inte det. Gentle deodorant fungerar inte.

Betyg: 1/5


Raspberry lip balm

Som jag skrev i min haul är läppbalsam en såndär produkt som är ganska svårt att misslyckas med. Raspberry lipbalm är bra. Doftar gott, är dryg, återfuktar läpparna helt okej och plus i kanten för snygg förpackning.

Betyg: 3/5


Det här torrshampoot alltså... Ugh... Det har gett mig huvudvärk sedan första gången jag använde det. Och det är inte pga doften. Faktum är att doften är det enda jag gillar med det! Det doftar ljuvligt av pepparmint.

Om vi börjar med förpackningen. Du häller ut pulvret. Och ja, det är precis lika omständigt som det låter.
Och för att göra det hela ännu värre så har personen som gjorde beskrivningen på etiketten skrivit att du ska spraya pulvret. What?

 

Men är det ens bra då? Nej. Nej, det är det inte. Det är omöjligt att fördela och slutar med att du har stora vita klumpar strödda över håret. Det suger inte upp överflödsolja som ett torrshampoo borde utan blir liksom ett med oljan. Hard pass!

Betyg: 0,5/5


IMG_2372

Hydrating, Conditioning & Cooling face masks

Som jag skrev i min haul hade jag svårt att märka någon skillnad på ansiktsmaskerna, och det är väldigt lite skillnad så jag står fast vid att om du är intresserad så räcker det med en.

Det ansiktsmaskerna har gemensamt är doften och att de är mjukgörande & återfuktande.
Hydrating face mask är den enda av dem som bara har de egenskaperna.

Cooling face mask är kylande och har varit en riktigt bra kompis nu under sommaren efter en dag i solen.

Conditioning face mask är annorlunda i konsistensen. De andra två är mer krämiga, och denna är mer som ett balsam. Utöver det är den precis som Hydrating.

Betyg (samtliga ansiktsmasker): 2,5/5


IMG_1343


 

Ekologiskt
Hållbar design
Återvinningsbar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex + femton =