Lets talk about: Loelle

img_0072

Det är något speciellt med det svenska hudvårdsmärke Loelle. Med en ganska blygsam ekologisk prislapp* lyckas de ändå med konststycket att kännas väldigt lyxiga! Jag tror att det dels handlar om glasförpackningen som känns exklusiv och att produkterna doftar väldigt icke-artificiellt.

Jag har hunnit prova en hel del från dem och har hittat tre produkter som jag aldrig vill vara utan!

* Med ekologisk prislapp menar jag hur högt eller lågt i pris produkterna ligger jämfört med andra ekologiska produkter, som oftast ligger väldigt högt i pris jämfört med icke-ekologiska produkter.


Rosvatten

img_0097

Högst upp på prispallen har vi det populära rosvattnet. Det doftar så gott, förutsatt att du gillar rosdofter då. 

Jag använder detta på tre olika sätt:

  • Som fixeringsspray när jag sminkat mig. Rosvattnet får allt att smälta samman och se dewy ut! 
  • Som ansiktsvatten på morgonen. Jag sprayar rosvattnet på en bomullsrondell och sveper över ansiktet. Sen kör jag min vanliga hudvårdsrutin. 
  • I håret som leave in-produkt. Rosvattnet motverkar friss och ger håret en hälsosam lyster.

Mandelolja

unnamed-2

Jag har använt mandelolja som makeupremover i flera år. Såhär använder jag den:

  1. Häll ut några droppar i handflatan och applicera över ansiktet (ej ögonen).
  2. Med små cirkelrörelser masserar jag oljan över hela ansiktet med fingertopparna. Du kommer känna hur oljan löser upp sminket.
  3. Sen tar jag två bomullsrondeller (eller en handduk/tvättlapp) och sveper över ansiktet för att få bort sminket. 
  4. Dags för att ta bort ögonsminket. Detta gör jag genom att bara hålla två bomullsrondeller med mandelolja på mot ögonen. Oljan kommer lösa upp sminket på egen hand, så du behöver inte gnugga. 
  5. När sminket är borta kör jag en omgång till, men den här gången med min Foreo Luna 2. Här kan du läsa mer om hur jag använder den.

Rosehip oil

Sist ut har vi en olja som jag först inte alls tyckte om. Nu är det en favorit!

Det som gjorde att jag inte gillade den var (och är fortfarande) doften. Den luktar så illa. Men den är SÅ bra. Jag är rätt känslig för dofter så för mig är det en ganska big deal att jag älskar en produkt som stinker. Det är det ultimata betyget! Seriöst. Jag håller andan när jag använder den, men jag vill aldrig sluta använda den. Det är absurt! 

Vad är det som gör att den är så bra att jag har överseende med att den luktar pekka? Först och främst är den väldigt mjukgörande och ger huden massor av lyster. Nästan alla oljor ger ju lyster, men jag har tidigare aldrig upplevt en så markant skillnad. I vintras när alla andra hade grådassig hud gick jag runt med ett hälsosamt glow. 
Den har även visat sig motverka blemmor och pormaskar. Nice!
Tycker även att fina linjer (främst i pannan) har blivit mindre framträdande. 


XOXO

Ekologiskt
Hållbar design
Återvinningsbar
Cruelty Free
Vegan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × tre =