Let’s talk about: Mádara

Lettiska Mádara gjorde en nylansering av hela sitt sortiment och varumärke för inte så längesen, och jag har testat tre produkter här från deras ”nygamla” sortiment.

Om du är obekant med min Let´s talk-serie så kan jag förklara lite kort vad det är vi gör här:
Jag testar minst tre produkter från samma märke under en period och sen snackar vi lite om hur jag upplevde produkterna. Jag blir alltid jätteglad när ni läsare berättar vad ni tycker om produkter ni testat från märket – så har ni provat något från Mádara så skriv bland kommentarerna!

unnamed

Detox Ultra purifyfng mud mask är en djuprengörande lermask som passar oss med oljig hy, men inte dig som är känslig. Det är starka grejer, och då menar jag verkligen starka!

Den veganska och glutenfria formulan är certifierad av ECOCERT och är säker att använda för dig som är nötallergiker.

Formulan innehåller bland annat skogssjölera, lavendel och vattenkrasse – ingredienser som vårdar, rengör och boostar huden med vitaminer. Masken ska förebygga inflammationer i huden, tilltäppta porer, absorbera överflödig olja samt boosta huden med vitaminer och fukt. Och den håller alla sina claims förutom att den inte är särskilt återfuktande alls. Snarare något uttorkande.

Jag är grymt nöjd och kommer absolut köpa den igen!

unnamed-6

Regenerating night cream är en rik kräm anpassad för alla hudtyper. I början tyckte jag inte att den var något särskilt alls. Den var verkligen inte dålig, men inte häpnadsväckande fantastisk heller, utan mer lite ”meh”… Typ.

När krämen tog slut upplevde jag att lystern i min hud minskade märkbart. Väldigt märkbart.
Jag upplevde också att blemmor läkte långsammare och huden kändes inte sådär fräsch som jag upplevde den under tiden jag använde krämen.

Så jag tar tillbaka att jag sa att den här krämen är Meh. Den är frikkin FABULOUS!
Jag kommer definitivt köpa den igen.

unnamed-11

Brightening AHA Peel mask är bra på mycket och passar till många olika hudtyper. För mig som har kombinerad/oljig hy hjäper den mig främst att se till att mina oljiga partier (T-zonen) inte blir igentäppta eftersom syrorna löser upp sebumansamlingar. Det är det bästa med masken tycker jag, och jag har ingen annan AHA-peeling som löser upp tilltäppta porer lika effektiv.

Jag har även en mörk fläck på ena kinden som jag hoppades skulle försvinna efter regelbunden användning, men den är kvar. Antingen beror det på att jag inte använt masken tillräckligt länge eller så fungerade det inte. Jag tror tyvärr att det helt enkelt inte funkade.

Alla AHA-peelingar tar bort döda hudceller och har en uppljusande effekt eftersom all död hud peelas bort, och den här gör det varken bättre eller sämre än någon annan jag testat.

Över lag tycker jag att det är en bra mask och prisvärd AHA-peeling som jag absolut kan tänka mig att köpa igen.

Har du testat något från Mádara som du tycker att jag bara måste testa? Tipsa mig gärna!


XOXO

 

2 responses to “Let’s talk about: Mádara”

  1. Emmi skriver:

    Åh har flera produkter från dem på vänt, vad kul att de verkar så bra! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 4 =