Lets talk about: Nagellack från UNE

unnamed-4

Jag har testat mycket från franska UNE, och mascarorna och nagellacken är utan tvekan mina favoriter! Nu har det gått några veckor sedan jag började testa UNE Smart Nail Care. Fortsätt läsa om ni vill veta vad jag tyckte om det.

Den enda gången snabbtorkande topplack är en dålig idé är om själva topplacket är dåligt. UNE Fast & Dry top coat är det enda snabbtorkande ekologiska jag testat som över huvud taget fungerar. Och det är bra, även i jämförelse med klassiker som Seche Vite. Andra snabbtorkande topplack jag rekommenderar är:

  • Depend O2 Glossy top coat (budget)
  • Mavala quick finish top coat (budget)
  • Zoya Fast drops polish drying drops
  • Ciaté speed coat fast dry

unnamed-3

Jag har alltid varit skeptisk till nagelstärkande produkter. Tanken med produkter som Smart nail care är att de ska göra nageln hårdare, och det gör de. Jag föredrar böjliga naglar. Dvs att om jag slår i nageln mot något så böjs den istället för bryts. Och jag tror egentligen inte att jag behöver säga detta, men jag säger det ändå så har vi det sagt: Det gör jäkligt ont att bryta en nagel!

Böjliga naglar stavas Nagelolja. Dessa oljorna har små molekyler som kan absorberas av nageln och vid regelbunden användning får du starka böjliga naglar som blir precis så långa som du vill att de ska vara, utan att flisa eller brytas. Och är du inte redan är såld på nageloljor så kan jag ju även nämna att de gör under för nagelbanden!

Scratch Nail Food, min favoritolja sen flera år tillbaka

Men det är upp till var och en. Åter till Smart nail care.
Jag gillar det inte alls. Det appliceras uppseendeväckande fult, stripigt och ojämnt vilket naturligtvis är ett stort minus för de som av olika anledningar inte kan eller vill använda nagellack ovanpå. För oss andra som oftast har nagellack är det inte heller optimalt eftersom nagelytan blir väldigt ojämn.

Kan du leva med det så gör lacket naglarna hårdare, så det är ju bra!

UNE’s nagellackssortiment är kanske inte det mest exotiska, men å andra sidan är grundtanken med märket att det ska vara naturliga och jordnära färgteman. Alla nagellacken är krämlack med olika täckningsgrad. Jag har testat en hel del, och C07 är nog det med bäst täckning av de jag provat.

unnamed

Jag gillar one coaters, dvs lack med full täckning. Detta är nästan en one coater. På tumnaglarna krävs det två, men övriga naglar räcker med ett.

Bra hållbarhet, jämn applicering, borsten är bred och kort vilket jag personligen ogillar, torktiden är normal och prislappen är ganska blygsam. Inte direkt spännande nyansutbud, som sagt, men alla gillar ju inte hololack. Jag fattar inte varför, men det är som det är…


XOXO

2 responses to “Lets talk about: Nagellack från UNE”

  1. Evelina skriver:

    Hej! 🙂 Har du testat top coats från Kure bazaar (jag köpte på Swedish beauty factory men de verkar inte ha dem i sitt sortiment längre) eller från Priti NYC (det kanske bara är 5 free i och för sig)? Står de sig i så fall med någon av dessa?
    /Evelina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × två =