Nybörjarguide: Makeupborstar till ansiktet, detta ska du tänka på!

När jag var nybörjare och inte visste något om makeup applicerade jag i princip allt med fingrarna, och det gör jag fortfarande ibland främst när det kommer till foundations och andra basprodukter.

Men när jag investerade i makeupborstar öppnades en helt ny värld för mig! Det går att få till en hel makeuplook med bara fingrarna som redskap, men borstar gör det mycket enklare och mycket snyggare.

I denna guiden tänkte jag att vi ska prata om vilka ansiktsborstar som är mest användbara, nybörjarvänliga och mångsidiga.

unnamed-3

 

Vad är det som gör en borste nybörjarvänlig?

Jag skulle säga att ju kortare borsthåren är desto mer kontroll har du, och ju tätare borsten är desto mer täckning och jämnare resultat får du. Därför är nästan alla borstarna jag tar upp i detta inlägget just det: Täta med korta borsthår.

Vad menar jag med mångsidiga borstar?

När jag säger att en borste är mångsidig menar jag att den kan användas till att applicera många olika typer av produkter. Om du tittar på bilden här ovanför ser du tre borstar från bdellium tools. Den här trion är den mest mångsidiga i min kollektion, och det är fullt möjligt att skapa en hel makeuplook med bara dessa tre.

Kabukiborsten kan användas både med kräm- och puderprodukter. Jag använder den mest till foundation, puder och bronzer men du kan även använda den till rouge eller som blendingborste.

IMG_1772

Den mindre borsten är egentligen en stor fluffig blendingborste framtagen för att blenda ögonskuggor – och den fungerar okej till det, men jag föredrar den som fixeringsborste (ex puder ovanpå concealer), contouring på mindre områden som näsan, highlighter m.m

Den snedskurna borsten kan du använda till bronzer, rouge, highlighter, fixering och puder. Det jag gillar med den är att den är liten och har korta borsthår.

IMG_3194

Välj mindre borstar!

En liten borste är alltid att föredra pga, återigen: Du får bättre kontroll!

Här nedan ser du tre från Real Techniques. Borsten i mitten är en fan brush med korta och relativt kompakta borsthår. Denna typen av borstar används som highlighterborste, och det låter ju motsägelsefullt att jag rekommenderar en borste som bara har ett användningsområde efter att jag pratat om vikten av mångsidiga borstar!

Det en fan brush har att erbjuda en nybörjare som jag tycker viktigt är att de är superbra på att sudda ut misstag. Exempelvis om du applicerat en ögonskugga som var lite pudrig och nu har du ögonskugga under ögonen eller om du applicerat lite för mycket rouge etc. Fan brush. Saves the day like a boss!

IMG_2083

Borstarna längst till vänster och höger ingår i Bold Metals kollektionen som är Real Techniques premiumkollektion. De är dyrare än deras andra borstar, men betydligt bättre. Det jag gillar med dem är att skaften väger en del, och vikten gör det enklare för en person som inte är van vid att hantera en makeupborste att vänja sig vid hur en ska hålla & hantera borsten.

När jag började experimentera med makeupborstar greppade jag skaftet (Helt plötsligt blev idet väldigt snuskigt, ahahaha!!) nära borsthåren, och det ska du helst inte göra. Dessa från Real Techniques kan vara bra för en nybörjare att träna på så att du vänjer dig vid var du ska hålla för bäst resultat!

Stippling brush

unnamed-4

 

En bra stippling brush är kanske det viktigaste eftersom de är så väldigt mångsidiga. Du kan använda dem till att applicera i princip alla typer av krämprodukter.

Jag gillar denna från Real Techniques bäst eftersom borsthåren är ganska korta vilket jag brukar föredra när jag applicerar krämblush och krämhighlighter. Du kan även använda dem till flytande foundation om du är ute efter ett mindre täckande resultat.

 Tät mindre foundationborste

IMG_2505

RMS Beauty skin2skin foundation brush

Är det ett mer täckande resultat du är ute efter ska du titta efter riktigt täta borstar. Jag älskar RMS Beauty’s skin2skin foundation brush. Den har allt som jag gillar: Tät, korta borsthår och tyngd i skaftet!

IMG_2713

Makeupsvampar

Är du inte riktigt ”redo” för en foundationborste ännu tror jag att en makeupsvamp skulle passa perfekt. Jag föredrar Beauty Blenders, men idag har nästan alla märken en liknande äggformad makeupsvamp i sitt sortiment. Prova några olika och se vilken som passar dig bäst. Glöm bara inte att fukta svampen innan du använder den.

IMG_2716

 

Jag hoppas att denna guiden kan hjälpa dig att hitta rätt i den här djungeln av olika fancy makeupborstar! Nästa gång tänkte jag att vi ska prata om nybörjarvänliga makeupredskap för ögonsmink. 🙂


XOXO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 1 =