Nyhet! Ekologisk hårvård från Björn Axén

Det händer mycket spännande saker i den gröna skönhetsvärlden just nu, och en av de roligaste nyheterna hittills är definitivt Björn Axéns lansering av ekologiska hårvårdsprodukter!

För några år sedan lanserade de en liknande serie som verkar ha slutat tillverkas. Den nya serien fungerar som en förbättrad och upphottad tronarvinge med större utbud och bättre formula.

Serien består av schampoo, balsam, hårolja, saltvattenspray och en styling cream.

Den klimatkompenserade förpackningarna är tillverkad av bland annat återvunnen plast. Nice!

Schampot är formulerat med Aloe Vera och sockerbetor, är veganvänlig, passar alla hårtyper och är doftsatt med bergamottolja.

Ska bli spännande att testa!

Balsamet är formulerat med bland annat Aloe vera och rapsolja, är också veganvänligt, fungerar till er som kör på balsammetoden och passar alla hårtyper men främst torrt hår.

Håroljan är den produkten jag är absolut mest intresserad av, och jag kunde inte låta bli att testa den direkt! Jag älskar håroljor och tillhör skaran som tror att det är lösningen på väldigt många hårvårdsproblem.

Veganvänlig oljeblandning bestående av shea, jojoba, solros, rapsolja, havtorn och bergamott. Mums!

Förpackningen är dessutom tillverkad av återvunnet glas och allt papper är FSC-certifierat.

Universal styling cream är precis som namnet skvallrar om en multitaskande produkt. Den ska dels återfukta, skapa volym och definiera men även dämpa friss och förbättra hårets textur.

Detta är den enda produkten i serien som vad jag kan se inte är lämplig för veganer.

Salt water spray. Girl, yaaaaaas!!!

Jag avgudar saltvattenspray och använder det nästan varje dag året runt så detta är naturligtvis en väldigt spännande produkt. Veganvänlig formula, klimatsmart förpackning, kladdfri formula (vissa saltvattenspray är vansinnigt kladdiga, så det låter lovande!), ger textur vilket är jättebra när du ska göra en uppsättning etc, ger volym och ska förebygga statiskt hår.

Låter väldigt lovande! Men kan det mäta sig med min All Time Favorite Sea Mist från John Masters Organics? Stay tuned.

Alla produkterna finns i butik nu hos Kicks, Åhléns och utvalda apotek. Priserna ligger mellan 220-290 kr. 


2 responses to “Nyhet! Ekologisk hårvård från Björn Axén”

 1. Evelina skriver:

  Hur jobbar du med hårolja? Har så svårt att veta hur jag ska göra utan att det blir vansinnigt fett och stripigt! Jag har oftast gnuggat någon droppe arganolja (eko) mellan händerna och kramat i topparna när håret är fuktigt. Det enda sättet jag använt det är när det är i behov av tvätt så kör jag i det som en hårmask innan tvättdags (t.ex över natten). Mitt hår blir också fett väldigt lätt, ska sägas!

  • Sofie skriver:

   Jag brukar applicera någon droppe bara i torrt hår efter tvätt, ibland i hela håret innan tvätt som en inpackning.

   Om du upplever att ditt hår blir väldigt fett och oljigt av oljor så kan det kanske bero på att oljan är för fet, och/eller att ditt hår kanske behöver en lättare olja. Loelle lanserade ett oljeserum till håret som jag har testat, och den är betydligt mindre fet än säg den här från Björn Axén (som är ungefär medelfet, hehe) och exempelvis arganolja som är suuuuuperfet!

   De flesta skandinaviska hårtyperna är för fina för feta oljor, och jag tror att en oljeberikad spray/behandling som exempelvis Yarok Feed your ends skulle passa dig jättebra! 🙂

   xoxo Sofie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju + nio =