Nyhet! ESSE lanserar ansiktsmasker

Det händer så mycket spännande i den gröna skönhetsvärlden just nu hörni! En av de mest intressanta nyheterna hittills i år är att ESSE lanserat ansiktsmasker. 

Två masker har de lanserat: Cream mask, som är återfuktande. Och Clay mask, som är djuprengörande.

Cream mask innehåller både probiotika och prebiotika som ökar antalet goda mikrober i huden. Masken är även formulerad med lågmolekylär hyaluronsyra som fyller ut huden och skyddar den. Andra ingredienser som exempelvis olika vitaminer (B, E och C) förbättrar hudens struktur, läker och bygger upp samt stimulerar cellförnyelse. Vid regelbunden användning ska huden bli spänstigare.

Clay mask ska rengöra på djupet, lösa upp sebumansamlingar och även återfukta huden. Den innehåller bland annat olivbladsextrakt, Rooibos, Kaolinlera, Bentonitlera och antioxidanter.

Jag har fått Cream mask skickad till mig och kommer testa den framöver. Mitt första intryck av den är att den är väldigt dryg och återfuktande.

Spontant tycker jag att Cream mask påminner lite om Calendula mask från John Masters Organics – men masken från ESSE känns betydligt starkare och mer effektiv medan masken från JMO kanske passar bättre för er som gillar att maska länge. Oavsett hudtyp tycker jag att alla borde ha en återfuktande ansiktsmask i sin hudvårdsarsenal.

 

Här har jag skrivit mer om John Masters Organics Calendula mask. 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två − ett =