Nyhet: Estelle & Thild lanserar makeup

Hi friends!

Som ni säkert redan vet lanserade svenska ekologiska skönhetsmärket Estelle & Thild makeup för ett tag sedan. Jag har äntligen fått vantarna på delar av kollektionen, och ser fram emot att testa produkterna. 

Utöver de redan befintliga makeupprodukterna i Estelle & Thild's sortiment (BB-cream och färgade läppbalsam) finns numera även foundations, puder, makeupborstar, läppglans, läppstift, bronzers, rouge, ögonskuggor och mascaror. 

 

Alla produkterna är ekologiskt certifierade, och innehåller 100% botaniska ingredienser. Prismässigt ligger de rätt högt, men å andra sidan är produkterna väldigt generösa (dvs mängd vs pris) så jag skulle ändå klassa dem som mycket prisvärda.

Förpackningarna är superchic, kollektionen känns genomtänkt och välarbetad. Finns hos bland annat Kicks i skrivande stund!

Makeupborstar

 

Handgjorda, veganvänliga borstar med trähandtag. Nice!

Jag kommer testa Angled blush brush och Blending eyeshadow brush som ni ser på fotona.

Utöver de två består sortimentet av en Flat eyeshadow brush, en foundationpensel, en puderborste och en bronzer borste.

Borsthåren känns väldigt mjuka och lagom långa. Ni som läst mina nybörjarguider till makeupborstar kanske minns att jag är ett stort fan av små borstar med korta borsthår.

 

Spontant känner jag att utbudet är lite snävt och hade gärna sett några fler ögonskuggeborstar, men det kanske kommer framigenom! Det ska bli spännande att testa hur som helst. 

Prismässigt ligger de mellan 199-269 kr.

 

Mascara

 

Finns i två olika versioner: En längdmascara som ska definiera och en volymmascara som jag kommer testa. 

Bra pris på dessa. 199 kr styck!
Jag har bara sett pressbilder på längdmascaran, och med de bilderna som underlag så ser borsten ut som att den absolut kan skapa både längd och definierade fransar. 

 

 

Volume Mascara

Jag älskar volymmascaror med schyssta borstar och snygga förpackningar. Den här mascaran har allt det. Jag har förvisso inte testat den ännu, men bara av att titta på borsten så misstänker jag att jag kommer gilla den. 

Men det återstår att se. Man ska inte ropa hej förrän man är över ån, eller hur man nu säger. Jag kommer testa den så fort jag känner mig klar med mascaran från LashFood som jag fortfarande provar. 

Ögonskuggor

 

Alla skuggorna i kollektionen är formulerade med högpigmenterade mineraler, ekologiskt rispuder och avokadoolja, sheasmör och vitamin E. Formulan känns mjuk och verkar vara enkel att jobba med. Pigmenteringen är godkänd både med makeupborstar och fingerswatches. Ett annat plus är att skuggorna är rätt stora, och jag skulle lätt kunna använda dem som highlighters/rouge/bronzers osv.

 

Jag kommer testa nyanserna Cocoa och Marble.
Cocoa är en matt chokladbrun med varma undertoner. Alla behöver den här typen av nyanser i sin makeuparsenal, så även om den kanske inte är den mest unika nyansen jag sett så är den ett välkommet tillskott! 

Marble är en vitbeige nyans med varma undertoner och guldskimmer. Jättefin verkligen! Påminner väldigt mycket om kultklassikern Mary Lou-Manizer från The Balm. Jag kommer lätt testa denna som både ögonskugga och highlighter. 

 

 

Rouge 

Rougens formula är i princip samma som ögonskuggorna, vilket är bra eftersom det skvallrar om att: 
» Rougen går att använda som ögonskugga
» Och ögonskuggorna går att använda som ansiktsprodukter
YAY! 

Det finns fyra olika nyanser i kollektionen, och jag kommer testa Fresh Glow satin blush. En nude rosig nyans med varma undertoner och satin finish. Påminner mycket om 100% Pure's superpopulära klassiker Healthy Blush från den bästsäljande paletten Pretty Naked. Den nyansen är förvisso matt och inte alls lika pigmenterad som detta rouget från Estelle & Thild. 

Detta är en stooooor produkt. Hela 10g vilket är väldigt generöst jämfört med de flesta andra blush som oftast ligger på runt 3g. Det i kombination med priset (289 kr) gör detta till en mycket prisvärd produkt. 

 

 

Läppglans

 

Formulan består av bland annat mineraler, jojobaolja och ricinolja. Finns i tio olika nyanser och alla doftar jättegott av vanilj! 

Jag kommer testa nyansen Toffee, en ljus beigenude nyans med guldskimmer. Mitt spontana intryck av formulan är att den känns både vårdande och icke-klistrig. Bra pris på dessa: 199 kr. 

 

 

 

Fler produkter

 

Utöver de jag redan nämnt så finns det läppstift, färgade läppbalsam (ny formula & förpackning) , bronzers, puder och foundations. De har ju även en BB-cream som de haft länge. Klicka på länken om du vill läsa mer om den.

 

Jag kommer testa produkterna framöver och skriver om dem så fort jag känner att jag har bildat mig en uppfattning om dem! 🙂


2 responses to “Nyhet: Estelle & Thild lanserar makeup”

  1. Zandra skriver:

    Spännande! Ser fram emot kommande läsning!:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + sex =