Recension: 100% Pure brightening concealer

Hej!

Hoppas ni har haft en bra vecka. Det har jag. 🙂
Jag har börjat lära känna min nya ring light (Diva ring light nebula) och är så nöjd med den! 

Idag ska vi snacka concealer. Närmare bestämt Brightening concealer från 100% Pure. 

100% Pure har en "tendens" att ibland lova lite för mycket, och jag har lärt mig att ta deras claims med en nypa salt. Brightening concealer ska täcka röda partier (akne, blemmor etc), ska ha en uppljusande effekt och täcka mörka ringar, den ska både läka huden och ge den näring, innehåller solskydd och ska minska intrycket av fina linjer. På tal om fina linjer så ska den inte lägga sig i dem, den ska vara enkel att blenda och ser naturlig ut på huden.

unnamed

Utan concealer

Formulan är väldigt torr i konsistensen och jag tycker att den påminner om kräm-till-puder-rouge.

unnamed-1

Vi kan väl börja med att prata om vad Brightening concealer faktiskt gör. Den har absolut en uppljusande effekt och täcker mörka ringar under ögonen okej. Jag tycker att den är ganska enkel att blenda med en beauty blender.

unnamed-2

Blendad med Beauty Blender ca 5 min efter applicering

Jag tycker inte att den är duktig på att täcka rött och har inte märkt av att blemmor etc läkt snabbare under tiden jag använt den.
Eftersom formulan är väldigt torr och sträv tycker jag att huden ser åldrad ut. Använder du fixeringspuder lägger det sig i fina linjer.

unnamed-3

Med fixeringspuder ca 10 min efter applicering

Det finns bättre concealers på marknaden. Jag har tidigare nämnt att 100% Pure lanserar så mycket nytt hela tiden, och ibland verkar det som att de inte lägger så mycket tid på att arbeta fram en produkt som de verkligen gillar och är helt nöjda med utan prioriterar kvantitet framför kvalité. Är du sugen på att testa en bra produkt från 100% Pure så rekommenderar jag deras nya BB-cream som jag skrivit om här!


 

Betyg: 1,5/5

Bra: Täcker mörka ringar ok
Dåligt: Väldigt torr formula
Köpa igen? Nej

Ekologisk
Cruelty Free
Återvinningsbar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − fyra =