Recension: Deborah Milano Pura volume mascara

Hej vänner!

I dagens inlägg ska vi kika närmare på en sk "free from"-formulerad mascara från Deborah Milano. Som vanligt kommer vi gå igenom mascarans claims, prata om formulan, titta på borsten och gå vidare till swatches men även prata lite om f sk "free from"-marknadsföring.

Scrolla ner om ni bara vill se resultatet och läsa sammanfattningen! 

 

Om Deborah Pura

Deborah Milano är inte ett ekologiskt märke, men just serien Pura består av makeup & nagellack tillverkade på botaniska ingredienser.

Jag har testat bland annat nagellacken (som för övrigt är dupes av Ciaté Pure Pots!) läppstift, eyeliner m.m

Bredvid en spoolie i standardstorlek

Borsten

En större och tätare borste med många, jämna borsthår som plockar upp lite mer produkt än du behöver vilket innebär att du får skrapa av överflödet. 
Borsten är som sagt något större än en spoolie i klassiskt format, men mindre än t ex Jane Iredale´s longest lash mascara som jag upplevde var alldeles för stor. Här har jag skrivit mer om den och fotat borsten bredvid samma spoolie som visas i detta inlägget bredvid borsten från Deborah. 

Formulan

 

Formulan är relativt konsekvent. Med det menar jag att den har förändrats prestationsmässigt till viss del. I början var formulan något "slätare", och i takt med att den åldrades blev den lite klibbig i konsistensen. 

Den här vattenfasta mascaran ska ge dig dramatiska fransar med mycket volym och pigment. Formulan ska dessutom vara berikad med ingredienser som skyddar fransarna. Från vad den skyddar framgår dock inte. Mascaran ska även vara enkel att ta bort, trots att den är vattenfast.

Jag upplever definitivt att den här mascaran skapar både volym, separerar fransarna snyggt och är pigmentrik. Håller så länge som du vill, är vattenresistent (men inte vattenfast), enkel att både ta av och applicera, klumpar ej och är både nybörjarvänlig & enkel att jobba med. 

Före 

 

Böjda fransar utan mascara

Efter

Ett lager 

"Free from" 

 

Jag har lite svårt för den här typen av marknadsföring. När produkter marknadsförs som t ex Free From Silicone som i detta fallet, men inte förklarar varför, då blir jag lite fundersam. 

Den här mascaran ska vara fri från mineralolja, alkohol, parfym, silikoner och parabener.

Mitt expertisområde som skönhetsbloggare är att prata om produkter i sin helhet. Dvs en färdig produkt och dess funktion. Jag är inte kemist, och mitt expertisområde är inte formuleringar av kosmetika. Därför litar jag på personer med adekvat utbildning och expertis inom just det området eftersom de sitter på betydligt mer kunskap än jag. 
Min uppfattning kring "free from"-marknadsföring är att varumärken har svarat på konsumenternas formuleringskrav. Och det känns som att de kraven grundats i en misstro av kemister, vetenskap och forskning. Jag vet inte hur det kunde gå såhär snett. 

Mineralolja är t ex jättebra om du vill att formulan ska lägga sig ovanpå huden/fransarna/läpparna. Silikoner är också bra på att lägga sig ovanpå, och på att fylla ut. Därför tycker inte jag personligen att varken silikoner eller mineralolja är dåligt att ha i t ex mascara. Ingen av ingredienserna är farliga, giftiga, eller "orena"... 

Betyg: 3,5/5

Summering:

Bäst: Hållbarheten
Sämst: Blir något klibbig i takt med att den åldras
Köpa igen? Ja

Info:

Pris: 149 kr / 12 ml
Var: Eleven / Lyko

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 11 =