Recension: Estelle & Thild volume mascara

Hej vänner!

I dagens inlägg ska vi kika närmare på Estelle & Thild's nylanserade volym-mascara från deras rykande färska makeupkollektion. 

Fortsätt läsa om ni vill veta vad jag tycker! 

 

Om Estelle & Thild

Estelle & Thild har funnits länge, och deras största produktkategori är hudvården som älskas världen över. Mina favoriter är kroppsvårdsprodukterna ur doftserien Sweet Vanilla Blossom.

För ett tag sedan lanserade de makeup - vilket naturligtvis är mycket intressant, for obvious reasons.

Borsten

Plockar upp mycket produkt, och du får skrapa av borsten mot hylsan vid varje applicering. Annars är den stabil, enkel att jobba med och ganska nybörjarvänlig. 

Formulan

Först och främst vill jag nämna att den här mascarans formula är väldigt okonsekvent. Med det menar jag att den har förändrat kvalitet/prestation under de månaderna jag använt den i takt med att den åldrats.

I början var den i princip doftfri, formulan var något rinnig och hållbarheten ganska bra. Nu några månader senare doftar den skarpt av bivax/honung, formulan har torkat till sig, fäller lite och färgar av sig (notera den grå hinnan på efter-fotot). Hållbarheten är bättre nu än vad den var i början. Något den hela tiden gjort är att den klumpar ihop fransarna, och torkar snabbt.

Mina tankar

Jag gillar inte okonsekventa mascaror. De är svåra att prata om pga att produktens claims som kanske var sanna den första månaden inte längre är sant efter två månader. Ni fattar nog hur jag menar.

Om jag ska försöka bena ut den här mascarans claims, så kan jag säga att hållbarheten är rätt bra. Resten är halvsanningar (dvs sant ett tag, och sen inte i takt med att mascaran förändrats)

 

Före 

Efter

Ett lager 


 

Ekologisk
Cruelty Free
Hållbar design

 

Betyg: 1,5/5

Summering:

Bäst: Okej hållbarhet
Sämst: Okonsekvent & klumpar ihop fransarna
Köpa igen? Nej

Info:

Pris: 150-200 kr / 12 ml
Var: Kicks / Åhlens / Lyko 

4 responses to “Recension: Estelle & Thild volume mascara”

  1. Estelle skriver:

    Nä, den var ju ingen hit! 🙁 De som hade som omtyckta mascaror tidigare. Förstår heller inte varför de slutade med sina ögonbrynspennor?!?

  2. Estelle skriver:

    Blev rörigt nu, Une har ju slutat att säljas i Sverige, inser ju nu att jag har blandat i hop Estelle & thild och Une lite på sistone när jag har kollat efter ögonbrynspennor på Åhlen´s och trott att det var Estelle & thild som hade dem….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =