Recension: Kjaer Weis Cream foundation

Kjaer Weis - Makeupmärket som får Chanel och Dior att se ut som budgetsmink, skrev en skönhetsjournalist, och jag håller med. Kjaer Weis andas lyx, perfektion och utsökt skandinaviskt hantverk.

Alla produkter från Kjaer Weis är magiska, och om du har möjlighet att känna och klämma på produkterna i butik så tycker jag absolut att du ska göra det oavsett om detta är i din prisklass eller inte. Bara för att känna. Bara liiiite. Du kommer bli alldeles fascinerad dels av tyngden produkterna har, hur släta och lena de är, hur perfekt ingraverade bokstäverna är. ÅH!

Kjaer Weis är egentligen inte i min prisklass så jag har bara känt och klämt i butik tills jag slog till och köpte deras Cream foundation i nyansen Silken.

unnamed-8

Silken är en mycket ljus-ljus nyans som passar oss med neutrala till varma undertoner. Den är på gränsen för varm till mig som har väldigt neutrala undertoner, men trots det den nyansen som matchade mig bäst. Lightness är den ljusaste nyansen och passar mig bäst undertonsmässigt, men på tok för ljus.

Nyanserna är begränsade hudtonsmässigt och det finns egentligen bara en nyans för mörkare hudtoner. Det tycker jag är märkligt eftersom detta är extremt högpigmenterade produkter.

Jag har främst applicerat den med min favoritborste Skin2skin från RMS Beauty men även med Real Techniques sculpting brush. Båda har fungerat lika bra.

Min hudtyp är kombo/oljig med hög sebumproduktionen i T-zonen, och här har jag definitivt behövt preppa huden innan jag använder Kjaer Weis foundation.
Jag har testat några olika, och det som fungerat bäst är en silikonprimer. Jag vet att många av er inte använder silikon, men jag har tyvärr inget bättre tips. Har du oljig hy eller oljiga partier kommer du behöva en silikonprimer och ett schysst fixeringspuder, annars kommer du få cake face.

Såhär gör jag:

 • Jag kör min vanliga hudvårdsrutin (rengöring, toner, serum, spf osv)
 • Använder blotting papers för att suga upp överflödig olja
 • Sprayar Dr Hauschka balancing toner rikligt över T-zonen.
 • Tar en liten tät borste och börjar jobba in silikonprimern i T-zonen.
 • Fortsätter jobba in primern med fingrarna i masserande, tryckande rörelser.
 • Applicerar ett tuuuuuunt lager foundation med samma borste jag först använde för att jobba in primern.
 • Övergår till att applicera foundation med en större borste (ex RT sculpting brush)
 • Blendar ev med Beauty Blender.
 • Applicerar rikligt med puder i T-zonen. Jag använder främst RMS Beauty's un-powder som jag applicerar antingen med BB eller med den medföljande puderpuffen.
 • Låt pudret vara en stund. Ta sen en fluffig puderborste och svep bort överflödigt puder.
 • Spraya ansiktet med ditt bästa setting spray.

unnamed-7

Jag tror att den här produkten är optimal för dig som har normal hy, men den fungerar riktigt bra för oss andra också (med rätt förarbete)

Den är väldigt bra pigmenterad och täcker allt du vill täcka, är dryg och enkel att jobba med. Jag skulle däremot inte säga att den är nybörjarvänlig. Den passar dessutom ypperligt för oss med djupa akneärr eftersom formulan är så tjock och liksom fyller upp huden!

Vissa har frågat om det är en dupe av RMS un-cover up, och jo det är det väl, men samtidigt ligger de relativt nära varandra prismässigt och kommer från väletablerade stora ekologiska varumärken så jag skulle inte kalla dem dupes.

Jag älskar den och kommer fortsätta använda den tills den tar slut. Efter det kommer jag vänta tills ett större event innan jag köper den igen.

Undrar du något om den här produkten är det bara att ställa frågor i kommentarsfältet.


 

Ekologisk
Återvinningsbar
Klimatsmart design
Cruelty Free

Betyg: 4,5/5

Sammanfattning:

Bäst: Passar många olika hudtyper
Sämst: Nyansutbudet
Köpa igen? Ja, men kanske inte en gång om året. 

Info:

Pris för produkt + förpackning: ca 600 kr
Pris för refill: ca 250 kr.
Var: Ecobeautyshop.se / Eleven.se / Naturisimo.com

7 responses to “Recension: Kjaer Weis Cream foundation”

 1. Annika skriver:

  Men åh så fin på dig! Har varit så sjukt sugen på RMS eller nu denna foundation. Kanske vågar prova nu när du berättat om förarbetet. Liter av fet panna efter lunchtid 😂. Vilken setting spray använder du?

 2. Boriana skriver:

  Great review beautie!! I used it in the past and sometimes I look flawless sometimes a big mess! I agree with you it’s not very beginner friendly…but I think I will repurchase it again because it’s one of the best out there!plus the refill is more affordable…what setting spray do you use? 😘😘

 3. Zandra skriver:

  Så himla fin uppdatering du gjort på sidan! Riktigt proffsigt och snygga bilder!:) Och så är jag ju själv helt såld på denna Foundation och kollar just nu på highlight + bronzer-kitet samt ögonskuggorna från samma märke.. (pust!;))

  • Sofie skriver:

   Tack Zandra! Jag råkade radera halva bloggen så det blev lite stressigt, haha.

   Åh, ja! Jag har också spanat på highlightern och bronzern länge. Om du köper dem så måste du swatcha! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 15 =