Recension: Lily Lolo BB-cream

Det här är en BB med många claims, och det gillar jag förstås eftersom jag baserar mina betyg på hur många claims produkten håller. 

Med Beauty Balm syftar Lily Lolo inte på de asiatiska, högtäckande varianterna utan på de västerländska produkterna som har mer gemensamt med tinted moisturizers. 

BB'n ska göra huden fastare, spänstigare och ha "anti-ageing effect", och vad de menar med anti-ageing effect framgår inte. Vidare ska BB'n boosta hudens lyster, vara fuktgivande, ge en lätt täckning med en dimmande/utsuddande effekt likt ett photoshop-filter. 
Detta är med andra ord en hudtonsutjämnande produkt som ska ge lyster och fukt med anti ageing-effekter. 

En av grejerna jag älskar med Lily Lolo är deras grymt snygga förpackningar. De ser väldigt proffsiga, stilrena och moderna ut. Jag har använt Lily Lolo i många år och har sett hur de utvecklats utseendemässigt, så kul! 

Jag är löjligt förtjust i deras läppstift (mitt favoritläppstift är Rose Gold!) och pigmentskuggor, mineralpuder och old school bronzers. 

Med det sagt är jag inte lika imponerad av innehållet i just den här snygga förpackningen. Inte imponerad alls, faktiskt. 
Vi kan väl börja med att prata om vilka claims som faktiskt stämmer. Tyvärr är det bara ett. BB'n är hudtonsutjämnande och ger dig en lätt täckning. 

Jag upplevde inte att BB'n hade någon anti ageing effekt. Den gjorde inte huden fastare eller spänstigare, varken resultatmässigt eller en känsla av att huden kändes fastare under tiden jag använde BB'n. 

Den boostade inte heller lyster eller kändes nämnvärt återfuktande eller mjukgörande. Finishen fick dessutom huden att se torr, fuktfattig och glåmig ut. 

Lily Lolo rekommenderar att du applicerar BB'n med fingertopparna i lätt tryckande rörelser, så det har jag gjort. Jag har även testat en del olika andra appliceringstekniker och det som fungerade bäst för mig var att använda en stippling brush. 

Svårt att se på fotot kanske, men huden ser torrare ut efter applicering än innan. 

Jag har nyansen Fair. I sortimentet finns bara TRE nyanser: Fair, Light och Medium. Jättedåligt...

Nä, vänner. Jag är som sagt inte ett dugg imponerad av den här. Fick de andra nyanserna skickade till mig och gav bort till vänner/familj och bad dem testa. Tre olika hudtoner, åldrar & hudtyper -  men samma resultat. 

Letar ni efter en BRA liknande produkt rekommenderar jag Estelle & Thild tinted moisturizer. Här har jag skrivit mer!


 

Betyg: 1/5

Summering:

Bäst: Jämnar ut hudtonen
Sämst: Finnishen & nyansutbudet
Köpa? Nej

Info:

Pris: ca 200 kr
Mängd: 40ml
Var? Brallis.se / Naturligtsnygg.se / Eleven.se

Ekologisk
Vegan
Cruelty Free

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =