Recension: Neve cosmetics occhioni volume mascara

Jag har skrivit om Neve cosmetics tidigare, och ni var en del som gärna ville höra mer om Occhioni volume mascara. Jag har använt den i nästan tre månader nu och det börjar bli dags för den att gå i pension. Men innan den gör det ska vi snacka lite mer om den! 🙂

IMG_2998

Vi kan väl börja med att prata om elefanten i rummet: Borsten. 
Neve kallar den 5-sphere brush, och jag försökte fånga den på bild här ovanför men det gick sådär. 
Här är ett foto jag lånade från Neve's hemsida:

occhioni-natural-mascara

Detta är första gången jag provar en sånhär borste och det tog ett tag för mig att bekanta mig med den. Jag tycker att den är bra, men lite knepig att applicera i inre och yttre ögonvrån. 

Formulan har varit konsekvent i tre månader. Med det menar jag att den inte har torkat till sig eller blivit mer eller mindre smulig etc, utan den har betett sig ungefär likadant hela tiden. Det gillar jag!

Utan mascara

Utan mascara

Här har jag ingen mascara men har använt ögonfransböjare. 


Ett lager

unnamed-2unnamed-3

Första lagret appliceras utan konstigheter.

Borsten är som sagt lite knepig att jobba med i inre och yttre ögonvrån. Annars tycker jag att den gör ett bra jobb att ge volym - men har en tendens att klumpa ihop fransarna lite. 


Två lager

unnamed-6unnamed-5

Lager nummer två appliceras lite smuligt.

Annars tycker jag inte att det är en häpnadsväckande skillnad mer än att svärtan är mer intensiv. 


Ett lager till vänster, två lager till höger

unnamed

Allt som allt är detta en bra mascara. Den håller hela dagen och kladdar inte, behåller böjen, är enkel att applicera och att tvätta bort. 
Däremot är den lite smulig och jag tycker att den är mer mörkgrå än svart. 

Är du på jakt efter en pålitlig vardagsmascara så kan den här vara värd att spana in!

Vill du läsa mer om Neve cosmetics så kika in här om ett par dagar. Då blir det swatchfest av duochrome-ögonskuggor för hela slanten!


 

Betyg: 3,5 av 5

Bäst: Hållbarheten
Sämst: Lite smulig
Köpa igen? Ja

Cruelty Free

One response to “Recension: Neve cosmetics occhioni volume mascara”

  1. Evelina skriver:

    Hej!
    Tack för en toppenblogg! Något jag gärna skulle se är att du skriver in vad saker kostar, iaf ett cirkapris! Gärna också länkar till butiker som säljer produkterna, eller om de finns tillgängliga på typ Kicks, Åhléns eller andra butiker som finns i många städer. Litet förslag bara. 🙂 Keep up the good work!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × tre =