Recension: John Masters Organics toning face mask

IMG_2311

Okej, vänner. Detta är en såndär produkt som verkar lite för bra för att vara sann. Jag har testat ganska mycket från John Masters Organics och det mesta jag provat har varit riktigt bra. Deras hårstylingsprodukter är mina favoriter men hudvården jag testat hittills har mest varit okej.

Calendula hydrating & toning mask är en supermask. Den ska skydda mot fria radikaler, återfukta huden, balansera sebumproduktionen och öka kollagenproduktionen.

Den innehåller 12 (!!) mjukgörande oljor och återfuktande ingredienser. Calendula som är antiseptiskt och har läkande egenskaper. Sheasmör som är en riktig fuktbomb. Aloe vera som är anti inflammatoriskt. (Och enhörningar. Det är därför den är så dyr.)

 

IMG_2320

Det behövs bara en liten klick för att täcka hela ansiktet och du kan ha den i princip hur länge du vill. Den torkar inte som många masker gör utan blir mest klistrig efter ca 20-30 minuter. Jag brukar ansiktsmaska ungefär 45-60 minuter, och det fungerar alldeles utmärkt med denna.

Du kan använda masken dagligen om du vill, eller bara en-två gånger i veckan som jag gjort.

  • Den är väldigt återfuktande och mjukgörande.
  • Svårt att säga om den skyddar mot fria radikaler.
  • Märker ingen skillnad när det gäller sebum- och kollagenproduktionen.
  • Blemmor har läkt snabbare än vanligt under tiden jag använt masken.
  • Dryg som attan!
  • Doftfri.

 

IMG_2334

Jag tycker att det är en okej ansiktsmask, och kanske är jag inte målgruppen i och med att den är tillverkad för och marknadsförs till mogen hud. Men den är väldigt återfuktande och har absolut läkande egenskaper!


Betyg: 3,5/5

Bäst: Läkande egenskaper
Sämst: Priset
Köpa igen? Kanske när jag börjar närma mig 45-50.


IMG_1343


 

Ekologisk
Cruelty Free
Hållbar design
Återvinningsbar

One response to “Recension: John Masters Organics toning face mask”

  1. Malin skriver:

    Kan bara instämma! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − två =