Recension: Zuii Organic concealer pencil

Hej vänner!

Det va längesen jag skrev en concealer-recension, och jag vet att många av er är grymt nyfikna på just den här från Zuii Organic. 

↓   Vi kör igång direkt!   ↓

 

Om Zuii Organic

Zuii är ett relativt nytt ekologiskt makeupmärke på den svenska marknaden, och ett av mina favoritmärken. De är trendiga, moderna, har ett hållbart tänk och finns numera att få tag på dels i svenska webshoppar men även fysiska butiker.

 

Concealer pencil

Concealer pencil finns bara i fyra nyanser: Natural (som jag har) vilket är den mörkaste, Latte, Beige och Fair. 
Natural, Latte och Beige ligger ungefär i samma nyansfamilj med liknande undertoner medan Fair är betydligt ljusare än de andra. 

Concealern ska vårda och skydda huden samtidigt som den täcker skavanker och röda partier. 

Mina tankar

Om vi bortser från att just den här nyansen är alldeles för mörk (borde nog haft nyansen Beige istället för Natural) och fokuserar på själva formulan istället. 

Detta är en mycket krämig concealer, och därför är det svårt att vässa pennan. Hade den här concealern kommit i en annan förpackning hade mitt helhetsomdöme blivit betydligt bättre. Kombinationen krämig + penna som behöver vässas är omöjlig. 

Däremot är täckningen klart godkänd, och hållbarheten likaså. Den är något svår att jobba med dock eftersom formulan är nästan klibbig vilket gör det knepigt att blenda in den snyggt i huden.

Nyansutbudet skulle behöva uppdateras dels med mörkare nyanser men även fyllas ut med fler ljusa nyanser. Glappet mellan nyanserna Fair och Beige är enormt. 

 

 

Betyg: 2/5

Summering:

Bäst: Täckningen
Sämst: Mycket svår att vässa pga lite för krämig
Köpa igen? Nej

Info:

Pris: ca 230 kr
Var: naturligtsnygg.se / zuiiorganic.se / softskin.se

Ekologisk
Cruelty Free
Hållbar design

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 3 =