Ride or die tag – Hudvård

unnamed

 

Jag blev taggad av skönhet/modebloggaren Emmi Snicker att göra den populära Ride or Die hudvårdstaggen – och det passar ju jättebra, för jag hade ändå planerat att berätta mer om min hudvårdsrutin!

Vi dyker in direkt tycker jag!


Sminkborttagning

Loelle mandelolja
Egentligen är det mandelolja oavsett märke, men just nu använder jag en från Loelle. Det jag gillar med mandelolja är att den löser upp sminket av sig själv och du behöver inte gnugga. OCM (oil cleansing method) passar bäst för oljiga hudtyper, men alla kan använda olja för att ta bort ögonmakeup.

Kräm

TRUE Organics all you need is me
Detta räknas nog som fusk egentligen, för tanken är nog att jag ska välja en dag- eller nattkräm. Men du kan använda den här i ansiktet, och i princip överallt. Den läker blemmor, håller allt från hår till hud mjukt och fint, doftar ingenting och är vansinnigt dryg. Och himla tjusig att titta på dessutom!

IMG_3025

Rengöring

M Picaut Nourishing cleanser
Det jag värdesätter mest när det gäller ansiktsrengöringar är först och främst att den ska vara återfuktande. Jag använder hellre en rengöring som kanske rengör lite mindre men som samtidigt inte torkat ut huden. M Picaut är ett svenskt hudvårdsmärke som är känt för sina återfuktande och mjukgörande produkter. Nourishing cleanser är mild, mjukgörande, rengör bra men inte sådär kliniskt rent. Perfekt!

Ansiktsvatten

Dr Hauschka clarifying toner
Här stod det mellan detta ansiktsvattnet från Dr Hauschka och rosvattnet från Loelle. Jag valde den här eftersom jag använt den absolut längst av alla hudvårdsprodukter i min samling. Tried and true!
Clarifying toner är specialanpassad för oljig/kombinerad hy. Det balanserar hudens sebumproduktion och har en läkande effekt. Har du också oljig/kombinerad hy eller om du är yttorr* tycker jag absolut att du ska ge detta en chans!

* Yttorr innebär att det översta hudlagret är torrt och huden överproducerar sebum. En yttorr hud kan upplevas som oljig och resultera i att den behandlas med hudvårdsprodukter anpassade för oljig hud, vilket bara torkar ut den ännu mer. Huden blir mer och mer yttorr, överproducerar ännu mer sebum och så fortsätter det sådär i en ond cirkel.

IMG_2896

Peeling

Estelle & Thild Radiance micro polish
Jag peelar inte mitt ansikte särskilt mycket efter att jag köpte min Luna 2 från Foreo. Innan jag köpte den var det Radiance micro polish från Estelle & Thild jag alltid sträckte mig efter. Den gör precis allt vad den lovar och är värd varenda krona!

Serum

Anne-Marie Börlind Aquanature moisturizing serum
Det här serumet är så drygt, och du får så mycket för pengarna! (50 ml)

Det är anpassat för oljig/kombinerad hud och en av huvudingredienserna är botanisk hyaluronsyra. En riktig fuktbomb! Jag använder den både morgon och kväll i kombination med andra serum och dag- eller nattkräm.

Mask

REN Skincare 1 minute flash rinse
Jag skulle kunna skriva en hel bok om den här ansiktsmasken, men jag ska försöka sansa mig!

1 minute flash rinse är en C-vitaminberikad ansiktsmask som aktiveras när den kommer i kontakt med vatten. Den ger lyster och trollar bort grådassig hud på ett kick! Ett måste hemma hos mig året runt.

Jag använder den såhär: Först applicerar jag ett relativt tunt lager över hela ansiktet (ej kring ögonen) och på halsen. Sen sprayar jag rosvatten över masken för att aktivera den och masserar huden i små cirkelrörelser ca 1 minut. Efter det tvättar jag bort den med vatten och avslutar eventuellt med Nourishing cleanser från M Picaut.

Verktyg

Foreo Luna 2
Sweet lord va jag älskar min rengöringsborste från Foreo. Min är anpassad för kombinerade hudtyper och klår alla andra rengöringsverktyg jag provat med hästlängder!

Här har jag skrivit mer djupgående om den.

IMG_2521

Jag taggar Hannah och Anna!

Nyfiken på mina kroppsvårdsfavoriter? Här har jag listat tre.


XOXO

2 responses to “Ride or die tag – Hudvård”

  1. Emmi skriver:

    Åh vad kul – älskar att läsa om andras favoriter! Blev väldigt sugen på masken från REN…! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 3 =