Swatchfest: Weleda Tinted Lipbalms

Weleda lanserade färgade läppbalsam för ett tag sedan, och jag tänkte att vi skulle prata lite om dem idag.

Lanseringen består av tre nyanser: Berry red, Rose och Nude. 

Min första tanke var naturligtvis: Är de lika bra som mitt favoritläppbalsam Everon lipbalm? Det hade ju varit fantastiskt att hitta det läppbalsamet med en färgklick!


Nude, Rose, Berry Red

Swatchade ser de väldigt rika och pigmenterade ut, men tanken med färgade läppbalsam är ju inte att det ska vara superpigmenterat utan fokus ligger mest på att de ska vara återfuktande med en liten färghint.

Här är mina läppar opreppade, och som ni ser är de inte särskilt pigmenterade naturligt.

Nude och Rose är väldigt lika på mina läppar pga att min egen läppfärg är nästan identisk. Nude har neutrala undertoner och klär nog många olika hudtoner.

Formulan är mjukgörande, men något stripig. Annars rätt bra pigmenterat.

Rose är precis som Nude en nyans som ligger väldigt nära min egen naturliga läppfärg. Formulan är mjukgörande, men något stripig och inte lika pigmenterat som Nude och Berry Red.

Berry Red är min favorit. Den är utan tvekan bäst pigmenterad och har en bättre formula än de övriga två nyanserna. Den appliceras jämnt och fint, håller läpparna mjuka och återfuktare länge.

Är de färgade läppbalsamen lika bra som allas favorit Everon Lipbalm? Nej, tyvärr.
Med det sagt så får vi inte heller glömma att dessa Tinted Lipbalms är formulerade för att dels lämna pigment kvar på läpparna och samtidigt låta läpparna absorbera de mjukgörande ingredienserna. Everon lipbalm har ett jobb, och det gör det väldigt bra medan de färgade läppbalsamen har två och gör båda lite halvdant.

Är du nyfiken på att testa föreslår jag att du provar Berry Red som har överlägset bäst formula och är mest pigmentrik.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 13 =