The WORST in Beauty 2016

Hej vänner!

Det här inlägget är typ en del av Best in Beauty 2016, fast inte alls, för i det här inlägget ska vi prata om de produkterna som jag upplevde som absolut värst under det gångna året.

Innan vi börjar vill jag bara kort säga att detta är absolut inte menat att skamma märken, snacka skit eller dissa någon av er som kanske älskar någon eller några av de produkterna jag lyfter i det här inlägget.
Precis som att jag skriver om produkter som är bra tycker jag att det är viktigt att prata om sånt som inte fungerar också.
Ni behöver självklart inte hålla med och jag vill vara tydlig med att bara för att just dessa produkterna inte fungerar för mig så behöver det inte betyda att märket generellt är dåligt.


Mini Mani Moo Mess No More

Tanken med Mini Mani Moo Mess No More är fantastisk. Det är flytande latex som du applicerar runtom nageln och på nagelbanden när du gör nail art som exempelvis stamping, gradients och applicerar glitterlack.

Om vi börjar med att prata om applikatorn. Det är en liten svampapplikator som gör det väldigt knepigt att applicera. Du ska dutta på produkten, men latexformulan är så snabbtorkande att det slutar med att allt latex du duttat på släpper från huden direkt och bildar en ojämn latexhinna med massor av hål. Försöker du dutta på mer för att täcka hålen så slits allt bort.

Den torkade dessutom ut på bara några veckor.

Ett bra och populärt märke är Simply Peel


Little Ondine Peel Off base coat

Peel off baslacket som torkade ut mina naglar fullständigt. De skivade sig, blev alldeles kritvita och sprack. Det krävdes väldigt mycket nagelolja och olackade naglar lite mer än en vecka för att återställa dem.

Ett BRA peel off baslack är Depend Glitter peel off base coat som du hittar hos Åhlens, Kicks, större ICA-butiker och utvalda apotek. Det är dessutom betydligt billigare. 


UNE skin mat aqua foundation

IMG_2713

UNE är ett grymt bra märke så jag blev väldigt förvånad när deras Skin mat aqua foundation var så dålig. Den la sig i porerna, var helt omöjlig att både applicera snyggt och blenda. Täckningen var dålig och dessutom tynade den bort rekordsnabbt överallt förutom där den lagt sig i porerna.

Vill du testa en riktigt bra foundation från UNE rekommenderar jag deras Youth serum foundation. Finns hos Kicks och Åhlens. 


Urtekram coconut shampoo & conditioner

unnamed-6

Väldigt odryga produkter som varken presterar bra eller håller några av sina claims.

Vid en tvätt använde jag en tredjedel av schampot, och håret blev inte rent utan bara torrt. Sen använde jag mer än hälften av balsamet och håret blev varken mjukt eller återfuktat.

Priset för dessa ligger på ca 50 kr flaskan. Det innebär att priset per tvätt ligger på ca 16 kr per tvätt för schampot och 25 kr per tvätt för balsamet. Och nu har jag inte räknat med kostnaden per användning för produkterna jag var tvungen att använda efter tvätt för att försöka rädda mitt hår.

Det är med andra ord väldigt dyrt för ett märke som räknas som ”budget”, och det är mer än vad mina produkter från Rahua kostar per tvätt.
Det blir alltså billigare i längden för mig att köpa mina dyrare hårvårdsprodukter som jag alltid är nöjd med än att använda dessa som dessutom är riktigt, riktigt dåliga och faktiskt skadade mitt hår.

Rahua’s original shampoo & balsam är det jag använt i flera år. Du hittar det hos ecobeautyshop.se


Sådärja. Med det har vi nu packat ihop skönhetsåret 2016! 

Nu blickar vi framåt. 2017 kommer bli ett grymt bra år, och jag vill passa på och tacka er för att ni hängt med mig under det gångna året. Jag hoppas att vi kan fortsätta hänga 2017. Många kramar!

XOXO

 

4 responses to “The WORST in Beauty 2016”

  1. Zandra skriver:

    Kan bara instämma i den mindre roliga effekten av mitt användande av Little Ondine nagellack. Så fint koncept, förpackning och färgval men tyvärr applicerade de färger jag testade väldigt ojämnt (trots flertalet försök med baslack, utan baslack, ett lager, 4 lager etc.) och hållbarheten var inte optimal. Tack för tipset om Depend! Det ska jag testa!:)

  2. Malin skriver:

    Urtekram fungerade inte för mig heller tyvärr. Har inte testat Little Undines basecoat utan bara nagellacket, men det tyckte jag var väldigt uttorkande också. När jag drog bort nagellacket så följde en del av nagelns ytskikt med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem − två =