Vampy lips!

Precis som förra hösten och alla höstar innan dess så är vampy lips trendigt även i år! Det är knappt så vi kan kalla det en trend egentligen. Det är ungefär som att säga att det är trendigt att äta. Eller andas. Vampy lips och hösten funkar lika bra ihop som jordnötssmör och sylt osv.

Vampy lips är inte för alla, och det är helt okej! Bara för att bloggare & tidningar pushar vampy lips betyder det inte att du måste prova det. Gör det du känner dig bekväm med! Oavsett om det är svarta/gröna/rosa läppstift eller inget läppstift alls.

I det här inlägget kommer jag ta upp några olika färgkategorier, och jag tror att du oavsett smak kommer hitta nåt du gillar. Från lite mer diskreta alternativ till supervampy inte-alls-diskret.

(Eftersom jag är blek som snö ser nästan alla läppstift mörka ut på mig, so it goes without saying att alla läppstiften i detta inlägget kommer se ljusare ut på mörkare hudtoner.)


Vi mjukstarter med ett diskret läppstift

Youngblood mineral lipstick – Rosewood
Rosewood är en djup rosabrun nyans och klassas egentligen som en nude-nyans, men har tillräckligt mycket brunt i sig för att bli intressant. Är du en person som kanske inte riktigt är redo för oxblodsfärgade läppar så kanske detta är ett bra första babysteg in i den fantastiska vampy lip-världen!

unnamed-1

Bra: Pigmenterat, bra kladdfri konsistens, behövs ingen lipliner, bra hållbarhet, doftfritt
Dåligt:

unnamed-1


Och ett till

Bareminerals moxie lipstick – Live large
Live large ser betydligt mer rosa ut på mina bilder än vad det är live. Jag gjorde mitt bästa, men min kamera lyckades inte fånga det lila i den här nyansen.
Detta är hur som helst en plommon/rosa nyans med kalla undertoner och glossy finnish. Detta är också ett mindre extravagant alternativ precis som Rosewood.

unnamed

Bra: Suverän hållbarhet, pigmenterat, snygg förpackning
Dåligt: Luktar kritor, lite kladdigt

unnamed-2


Oxblodsrött

Neve Cosmetics duebaci lipstick – Conspiracy
Duebaci-serien består av duopennor med läppstift och lipliner i ett. Detta är en djup oxblodsnyans. Så fin! SÅ VAMPY!

IMG_3002

Bra: Bra hållbarhet på liplinern, doftfri, pigmenterad,
Dåligt: Sämre hållbarhet på läppstiftet som är lite kladdigt

unnamed-3


Svarta läppar

Det blir inte mer vampy än det här.
Jag har inte hittat något svart läppstift som jag gillar lika mycket som UNE stylo eyeliner, och varför inte egentligen. Jag älskar multitask-produkter!
Stylo eyeliner från UNE har en semi-matt finnish och ser jättebra ut ensam, men jag gillar att toppa det med ögonskuggan Heavy Metal från Neve cosmetics. Tycker det blir lite mer intressant! 🙂

IMG_2501IMG_2600

UNE stylo eyeliner, Neve cosmetics eyeshadow Heavy metal

14279164_857279574403223_695636496_nIMG_2589

 

unnamed


XOXO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 10 =